Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
1.950 Ft
Menny.:db
Cikkszám: 112312458
Gyártó: Dr. Chen

Kedvező élettani hatásai:

A kínai datolya -jujuba az egyik legfontosabb aszalt gyümölcs a hagyományos kínai gasztronómiában.

Régi kínai közmondás szerint: 

„Napi tíz datolya és sosem kell orvos; napi 3 datolyától örökké fiatalnak látszol majd."

Kínában a friss vagy cukrozott kínai datolyát gyakran fogyasztják desszertként vagy a tea mellé, rengeteg kínai finomság fontos összetevője.

  • A hagyományos kínai orvoslás emellett úgy tartja, hogy a kínai datolya segít oldani a stresszt.
  • A jujuba hűsíti a torkot, így a belőle készített főzetet gyakran alkalmazza az ételterápia torokfájás esetén.
  • Mivel kitűnő vitaminforrás, a jujubát Kínában régóta „a természetes vitamingyümölcsként" emlegetik, ami élénkíti a vérkeringést és szebbé teszi a bőrt.
  • Ragyogó ötlet a kínai datolyát licsivel együtt megfőzni, mivel ezzel táplálhatjuk a vért.
  • Sőt, mi több, a jujubából és zellerből készített főzet jó tesz a májnak, a vér koleszterinszintjének csökkentésére fogyasztják.

 

Nem értékelt

Dr.Chen Jujuba gyümölcs 100g kínai datolya

1.950 Ft
Menny.:db
Kívánságlistára teszem

Leírás és Paraméterek

A jujuba „a lépnek és gyomornak való gyümölcs.

Viszont Shen Nong gyógynövénykönyve szerint a jujuba nem megfelelő étel gyermekkori alultápláltság vagy nyálka-forróság esetén.

Modern kutatások:

  • A kínai datolyában sok az étkezési rost, cukor, C- és E-vitamin, kalcium, magnézium, foszfor, kálium és vas.
  • Nagy vitamintartalmának hatalmas egészségügyi vonzata van.
  • A jujuba segíthet az energiaszint fenntartásában, mivel képes átalakítani a szénhidrátokat és megőrizni a vércukor és zsírsav szintet.
  • A beszámolók szerint a kínai datolya szintén segíti a hemoglobin, vörös- és fehérvérsejtek képződését.
  • magnéziumtartalm nélkülözhetetlen az egészséges csontfejlődéshez, míg a vas a vörösvérsejtek képződése során jön jól.

Mikor (nem) érdemes kínai datolyát fogyasztania?

A következő panaszok esetén fogyasszon rendszeresen jujubát: lép- vagy gyomor-rendellenesség; rossz étvágy; székrekedés; csi-hiány a vérben; álmatlanság; allergiás alkat.

Teának elkészítve vagy levesbe belefőzve is fogyasztható. (magot is tartalmaz)

A jujuba a hagyományosan egészség-centrikus kínai étkezési kultúra szerint a hölgyek gyümölcse, ugyanis természetes ásványi anyag-, különösen vastartalmának köszönhetően a nők rendszeresen fogyasztják minden korosztályban.

Fogyasztható önmagában, vagy felhasználható süteményekhez, levesekhez.

Kóstolja meg a Távol-Kelet egyik legnépszerűbb gyümölcsét!

Jujuba gyümölcs 

100 g

Összetevők: jujuba gyümölcs

Felhasználás: természetes nassolnivaló, egészséges csemege. Teának elkészítve vagy levesbe főzve is fogyasztható. 

Adagolás: naponta 10-15 g gyümölcs elfogyasztása javasolt.

Tárolás: száraz, hűvös helyen, nedvességtől védve. Származási hely: Kína.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Az oldal tetejére