Leírás és Paraméterek
A jujuba „a lépnek és gyomornak való gyümölcs.
Viszont Shen Nong gyógynövénykönyve szerint a jujuba nem megfelelő étel gyermekkori alultápláltság vagy nyálka-forróság esetén.
Modern kutatások:
- A kínai datolyában sok az étkezési rost, cukor, C- és E-vitamin, kalcium, magnézium, foszfor, kálium és vas.
- Nagy vitamintartalmának hatalmas egészségügyi vonzata van.
- A jujuba segíthet az energiaszint fenntartásában, mivel képes átalakítani a szénhidrátokat és megőrizni a vércukor és zsírsav szintet.
- A beszámolók szerint a kínai datolya szintén segíti a hemoglobin, vörös- és fehérvérsejtek képződését.
- magnéziumtartalm nélkülözhetetlen az egészséges csontfejlődéshez, míg a vas a vörösvérsejtek képződése során jön jól.
Mikor (nem) érdemes kínai datolyát fogyasztania?
A következő panaszok esetén fogyasszon rendszeresen jujubát: lép- vagy gyomor-rendellenesség; rossz étvágy; székrekedés; csi-hiány a vérben; álmatlanság; allergiás alkat.
Teának elkészítve vagy levesbe belefőzve is fogyasztható. (magot is tartalmaz)
A jujuba a hagyományosan egészség-centrikus kínai étkezési kultúra szerint a hölgyek gyümölcse, ugyanis természetes ásványi anyag-, különösen vastartalmának köszönhetően a nők rendszeresen fogyasztják minden korosztályban.
Fogyasztható önmagában, vagy felhasználható süteményekhez, levesekhez.
Kóstolja meg a Távol-Kelet egyik legnépszerűbb gyümölcsét!
Jujuba gyümölcs
100 g
Összetevők: jujuba gyümölcs
Felhasználás: természetes nassolnivaló, egészséges csemege. Teának elkészítve vagy levesbe főzve is fogyasztható.
Adagolás: naponta 10-15 g gyümölcs elfogyasztása javasolt.
Tárolás: száraz, hűvös helyen, nedvességtől védve. Származási hely: Kína.