Omega-3
Az omega-3 zsírsavak a telítetlen, méghozzá a többszörösen telítetlen zsírsavak családjába tartoznak, melyek közül a legismertebbek az eikozapentaénsav (EPA), a dokozahexaénsav (DHA) és az alfa-linolénsavat (ALA).
Az omega 3 zsírsavak nagy része esszenciális zsírsav, amit csak táplálkozással lehet bevinni a szervezetünkbe, mivel mi nem vagyunk képesek az előállítására.
Mire jók az Omega-3 zsírsavak?
♦ Hozzájárulnak ahhoz, hogy a szervezet megfelelően működjön.
♦ Hozzájárulnak az immunrendszer egészségének fenntartásához és segíthetnek egyes autoimmun betegségek kezelésében is.
♦ Csökkentik az arthritis, a depresszió és bizonyos ráktípusok kialakulásának kockázatát.
♦ Elősegítik a szív- és érrendszer, valamint az agy egészségét.
♦ Hatékonynak bizonyultak a cukorbetegség, a magas vérnyomás és a bőrbetegségek kezelésében.
♦ Hatékonyan kezelik az ízületi gyulladásokat, a lupust és a bélgyulladásokat.
♦ Az omega-3 zsírsavak erősen koncentrálódnak az agyban, így fontosak a kognitív és a viselkedési funkciók meglétében.
♦ Ápolják a hajunkat, körmeinket és bőrünket.
♦ Nagyszerű testsúly csökkentők.
Forrás: https://omega-3.hu/