Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

C-vitaminok

C-vitamin, más néven aszkorbinsav vízben jól oldódó, erősen antioxidáns hatású vegyület, amely nélkülözhetetlen a szervezet oxidációs-redukciós folyamataiban.

Mire jó a C-vitamin?

♦ Elősegíti a vas felszívódását a bélrendszerből

♦ Elősegíti a sebgyógyulást

♦ Javítja az immunrendszer működését, elősegíti a megfázásból való felépülést

♦ Csökkenti a rák- és szívbetegség kialakulásának kockázatát, a koleszterinszintet, a magas vérnyomást

♦ Csökkenti a fogínygyulladás kialakulásának esélyét és a fogínyvérzést

♦ Csökkenti a Parkinson-kór előrehaladását a kezdeti stádiumban

♦ Sok más betegségben is segíthet: epehólyag gyulladás, herpesz, ekcéma, májgyulladás, krónikus fáradtság szindróma...

Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság szerint napi mintegy 100 mg C-vitamin szükséges a vitaminhiány kialakulásának megelőzésére, de egyes állapotok többszörösére növelik a C-vitamin szükségletet, ilyen pl.: a cukorbetegség, allergia, asztma, stressz, alkoholfogyasztás, idős kor, terhesség, rendszeres aszpirin, fogamzásgátló tabletta,  antibiotikum , kortizon szedése. 

Forrás: https://hu.wikipedia.org/

Rendezés:
Az oldal tetejére