Leírás és Paraméterek
Tápanyag 1 tablettában: | NRV* | ||
---|---|---|---|
Cink | 15 mg | 150% |
*NRV: Táplálkozási referenciaérték felnőtteknek.
Termékjellemzők
Adagolás:
Napi 1 tabletta felnőtteknek.
Tárolás:
Szobahőmérsékleten.
Figyelmeztetések:
Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl
Az étrend-kiegészítő szedése nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot
A termék kisgyermekek elől elzárva tartandó
30 db tabletta nettó tömege: 10 g (350 mg/tabletta)
Összetevők:
Glukóz, cink-glukonát
Csomósodást gátlók:
Mikrokristályos cellulóz
Magnézium-sztearát
Szilícium-dioxid
Mi a Cink?
A Cink egy nélkülözhetetlen ásványi anyag mely összetevője közel 200 különböző enzimek az emberi szervezetben. Ezen enzimeknek nagyon fontos antioxidáns hatásuk van. A cink döntő szerepet játszik a DNA szintézisben (genetikai kódolás) ezért különösen fontos a sejtosztódásnál, a normális növekedésnél és fejlődésnél a terhesség alatt, gyermekkorban és serdülőkorban.
A cinkre szervezetünknek szüksége van az A-vitamin és a többszörösen telítetlen zsírsavak lebontásához. Továbbá, a cink befolyásolja az olyan hormonok mint a növekedési hormonok, vagy a tesztoszteron termelődését, raktározását és felszabadulását.
A Cink fontos az immunrendszernek, mivel támogatja a T-limfociták (gyilkos sejtek) termelődését. A Cinknek fontos szerepe van a sebgyógyulási folyamatokban is például vágott sebeknél, ill. fizikai sérülésekkor.
Miért szedjünk Cinket?
A Bio-Cink szerves cinket tartalmaz, mely a glükonátokhoz kötődik. Ez a forma biztosítja a szervezet számára az optimális felszívódást. Azoknak akik táplálkozásuk során nem jutnak elegendő cinkhez, a Bio-Cink szedése megfelelő lehet a cinkhiány kivédésére és a szervezet cinkfüggő folyamatainak fenntartásához. .Megfelelő cinkforrások a húsok, a máj a tojás és a kagyló.
A Cinkhiány rizikófaktorai
Annak ellenére, hogy a cinkhiány nem túl gyakori, azért előfordulhat. Különösen azoknál nagyobb a kialakulás kockázata, akik nagyon keveset esznek, egészségtelenül diétáznak, vagy kerülik a cinket tartalmazó ételek fogyasztását. Cinkhiány alakulhat ki, ha:
- gyomor és bélrendszeri betegségben/vagy más betegségben szenved ( nem megfelelő a cink felszívódása)
- vegetáriánus
- terhes vagy szoptat
- sarlósejtes vérszegénységben szenved
- alkoholbeteg