VITAKING JÓD (IODINE)

Cikkszám: VK068
Gyártó: Vitaking

A jód egy kiemelten fontos nyomelem az egészség szempontjából.

Fontos szerepe van a szervezetben végbemenő élettani folyamatokban.

A legtöbb embernek csupán a pajzsmirigy működése jut eszébe róla, ám hatása ennél jóval szerteágazóbb. Többek közt hozzájárul a normál szellemi működés fenntartá­sához, részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban, hozzájárul az ideg­rendszer normál működésé­hez, és még sorolhatnánk.

Sajnos Magyarország területének körülbelül 80%-a jódhiányos, ezért fokozottan fontos figyelni a megfelelő jód-pótlásra.

A Vitaking Jód tabletta napi adagja 600µg jódot tartalmaz (123mg Sea Kelpből)

Átlagos értékelés: Nem értékelt
3.490 Ft
Menny.:db
VITAKING JÓD (IODINE)
3.490 Ft
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

A tenger kincse

A Sea Kelp vagyis tengeri moszat tartalmazza a tengerekben jelenlévő több, mint 50 nyomelemet, ami talán a legkiegyensúlyozottabb nyomelem forrás a világon. A nyomelemek közül is a jód tartalma a legjelentősebb.

Miért van szükség egyáltalán nyomelemekre? Ez a leggyengébb láncszem elmélete. Lehet bármilyen erős egy lánc, ott fog elszakadni, ahol van egy gyenge szem. A táplálkozásra ez úgy vonatkozik, hogy ha van 100 tápanyag, aminek hiánya problémát okozhat a szervezetben, akkor hiába eszünk meg 99-et elegendő mennyiségben. Egyetlen vitamin, ásványi anyag, vagy nyomelem teljes hiánya éppen úgy probléma lehet, mintha a felét sem ennénk meg. A tengeri moszatból álló tabletta nagy mennyiségű jódot tartalmaz. A jódról sokan tudják, hogy a pajzsmirigy-hormonok egyik alkotója.

Normális állapotban egy felnőtt szervezetében mintegy 15-20 mg jód található. A pajzsmirigy egészséges működésének fenntartásában fontos szerepe van, mivel az általa termelt hormon elengedhetetlen alkotóeleme. A pajzsmirigy szabályozza a sejtek anyagcseréjét, hogy milyen gyorsan és mekkora hatékonysággal kerüljenek felhasználásra az energiát adó molekulák. A jódhiány csökkenti a szervezet testi és szellemi teljesítőképességét.

A Sea Kelp jelentős mennyiségű természetes jódot tartalmaz!

A jód különösen szükséges az alábbi funkciókhoz:

-Hozzájárul a normál szellemi működés fenntartá­sához.

-Részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban.

-Hozzájárul az ideg­rendszer normál működésé­hez.

-Hozzájárul a bőr, köröm és a haj normál állapotának megőrzéséhez is.

-A jód hozzájárul a pajzsmirigyhormonok normál termeléséhez és a pajzsmirigy normál működéséhez.

-Szabályozza az anyagcserét. A jód felszívódása függ a szervezet jódtelítettségétől. A felszívódását elég sok növény negatívan befolyásolja, többek között a kelkáposzta, fejeskáposzta, retek, kelbimbó. Az ezekben található goitrogének (természetben előforduló vegyületek, amelyek akadályozzák a pajzsmirigy hormonjainak termelését) ugyanakkor magas hőre érzékenyek, tehát ha fogyasztjuk, érdemes főzve fogyasztani ezeket a növényeket. Ezeken kívül hatással van rá még a fluorid és a nitrát is (fogkrémek, ipari hústermékek), mindkettő gátolja. A tengeri moszat kiváló forrása a természetes jódnak.

A Vitaking Jód tabletta napi adagja (4 tabeltta) 600µg jódot tartalmaz (123mg Sea Kelpből)

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!