Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
2.489 Ft
Menny.:db
Cikkszám: VK003
Gyártó: Vitaking

A Vitaking A&D vitamin kapszulánként 10000NE A-vitamint és 1000 NE D-vitamint tartalmazó termék.

Mindkét vitamin hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez. Az A-vitamin többek között hozzájárul a bőr és a látás normál állapotának fenntartásához és a D-vitamin pedig az egészséges izomfunkciók fenntartásához.

Nem értékelt

VITAKING A&D VITAMIN

2.489 Ft
Menny.:db
Kívánságlistára teszem

Leírás és Paraméterek

A&D vitamin együtt, hatékonyan A Vitaking A&D vitamin kapszulánként 10000NE A-vitamint és 1000 NE D-vitamint tartalmazó termék.

Az A-vitamint, más néven retinolként, retinolekvivalensként vagy retinálként is emlegetik, de gyakran halljuk hámvédő vitaminként is. Előanyagaiból – az úgynevezett provitaminokból – a szervezetben is képződhet. A leginkább elterjedt előanyagok a különböző karotinoid vegyületek, melyek közül is a legaktívabb a ß-karotin, amely sárgarépában, sárgabarackban található. Ezek a vegyületek a bélrendszerben szükség esetén, változó hatásfokkal ugyan, de képesek A-vitaminná alakulni. A&D vitamin hatóanyagai: A-vitamin: Részt vesz a megfelelő vasanyagcserében. Hozzájárul a bőr normál állapotának fenntartásához. Hozzájárul a normál látás fenntartásához. Hozzájárul a nyálkahártyák normál állapotának fenntartásához. Hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez. A-vitamin szerepet játszik a sejtek differenciáló­dásában (elkülönülésében). Az A-vitamin szükségletét mikrogrammban (ug) mérik. Más jelölést is szoktak alkalmazni, ez a NE (Nemzetközi Egység), vagy angolul IU (International Unit). 1 NE A-vitamin egyenlő 1 ug retinollal, 6 ug ß-karotinnal, vagy 12 ug egyéb karotinnal. A táplálékkal bevitt A-vitamin 70-90%-a, a karotinok 20-50%-a hasznosul. Az egészséges felszívódáshoz természetesen szükséges zsiradék jelenléte, és kutatások szerint az E-vitamin is kedvezően befolyásolja a táplálékkal felvett A-vitamin hasznosulását. D-vitamin: Hozzájárul a kalcium és a foszfor normál felszívódásához/hasznosulá­sához. Hozzájárul a vér normál kalciumszintjének fenntartásához. Hozzájárul az egészséges csontozat fenntartásához. Hozzájárul az egészséges izomfunkció fenntartásához. Hozzájárul a normál fogazat fenntartásában. Hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez. Szerepet játszik a sejtosztódásban. A bőrünket ért ultra-viola (UV-B) sugárzás hatására egy bonyolult, több lépésből álló folyamat során főként koleszterinből a testünk képes D-vitamint előállítani. Ezzel kicsit kilógunk az állatvilágból, mivel a szőrös-tollas egyedek látszólag csupán étrendi forrásból képesek D-vitaminhoz jutni, lévén soha nem éri fény a bőrüket. Ám az emberek nagy része évente egy vagy két hetet tölt a napon, a többi idejét irodában, házakban, autóban vagy egyéb zárt helyeken tölti jellemzően felöltözve és a bőrüket alig éri napfény. Amennyiben Ön is kevés napfényhez jut, célszerű pótolni a D-vitamint. Az A&D vitamin kitűnő választás azoknak, akik nem szeretnék külön-külön beszerezni a két terméket. Ha úgy érzi, hogy D-vitaminból ennél többre lenne szüksége, akkor keresse 2000 NE vagy 4000 NE hatóanyagtartalmú D-vitaminjainkat.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Az oldal tetejére