Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
149.990 Ft
Menny.:db
Cikkszám: ORV42
Gyártó: Medimarket

Triathlon Pro 4 csatornás TENS-EMS készülék

TENS készülék, 4db kábel, 2db kábel mikroáramú kezeléshez, 4db 48x48mm és 4db 50x90mm TENS elektróda, akkutöltő, hordtáska

A Triathlon Pro egy magas tudásszintű, 4 csatornás, multifunkciós elektroterápiás készülék. Főképp profi és amatőr triatlonisták, masszőrök, edzők számára ajánljuk, annak ellenére, hogy fizikoterápiás szakemberek számára is szinte kompromisszummentes lehetőséget kínál (nincs perifériás bénulás, azaz denervált izom kezelőprogramja). 

A készülék általános fájdalomcsillapító, mikroáramú, izomkezelő, iontoforézis és szépségápolási programjai teljesen azonosak, mint a Runner Pro, Cycling Pro, Soccer Pro, Moto Pro, Genesy 300 Pro vagy éppen a The Champion készülékben.

A Triathlon Pro-t a felsoroltaktól a triatlonisták számára létrehozott speciális programok különböztetik meg. Ezek figyelembe veszik a szokásos felkészülési, fejlesztési, megelőző, regenerációs célokat, továbbá a gyors felépülést a legjellemzőbb úszó, kerékpáros és futó sérülésekből.

A készülék magyar nyelvű menürendszerrel és magyar nyelvű használati útmutatóval rendelkezik, használata rendkívül egyszerű és áttekinthető. 

Nem értékelt
Termék címkék:
Medimarket TENS készülék

Triathlon Pro 4 csatornás TENS-EMS készülék

149.990 Ft
Menny.:db
Kívánságlistára teszem

Leírás és Paraméterek

Miben más a Triathlon Pro?
Más gyártók sportra tervezett készülékeitől elsősorban a magas minősége és kivételes szolgáltatásai különböztetik meg. 

Általában az izomstimulációról (EMS)
Az izomstimuláció segítségével egyetlen vagy néhány izmot, izomcsoportot lehet kezelni. A kezelés úgy történik, hogy az elektródákat az izomrostok lefutásával párhuzamosan az izomra ragasztjuk.

A készülék által leadott impulzus kiváltja az izmok összehúzódását. Az impulzus csak elindítja az összehúzódást, maga az izom természetes módon húzódik össze. A természetes stimuláció azonban mindig "szabályozott", az agy csak bizonyos számú rost igénybevételét "engedélyezi" a mozdulathoz. Stimulációval ezt a korlátot "megkerülöd", így sokkal tisztább és erőteljesebb összehúzódás váltható ki. Ezért a stimuláció erőteljesebben hat a kezelt izomra, mint az edzés. Természetesen csak a kezelt izomra, így teljesen másra való, mint a tréning, azaz nem helyettesítő, hanem kiegészítő módszer!

Az impulzus frekvenciája, alakja és tartama függvényében más a kezelés hatása: ellazul, javul a vérellátása, erősödik, vastagszik az izomrost, nő az teljes izomerő.  

Az izomstimuláció fő alkalmazási területei a sportban

Bemelegítés - sérülékeny sportolók számára alapvetően fontos. A stimuláció felkészíti az izmot a terhelésre. Fokozza a keringését, felmelegíti és ellazítja az izmokat, szalagokat és inakat - sérülésmegelőzés!
Kapillarizáció - izom vérellátás javítása, a kapillárishálózat növekedésének serkentése
Izomregeneráció gyorsítása (edzés után 2 órán belül végezve a tejsav, CK és egyéb metabolitok 45-50%-át kiüríti, jelentősen rövidíti a regenerációhoz szükséges időt)
Merev izmok lazítása - a terhelést követő vagy sérülés miatti reflexes izommerevséget oldja 
Csökkenti az izomfájdalmat sérülés után és serkenti a gyógyulást
Sérülés vagy műtét miatti inaktivitás esetén megakadályozza az izomerő csökkenést (a kényszerűen nem használt izom gyorsan elveszíti erejét - 1-2 hét alatt elveszik az, amit a felkészülés hónapjaival megszereztél - izomstimulációval ezt megakadályozhatod).
Nem terheli az ízületet, így ízületi gyulladás/műtét után is azonnal alkalmazható és megakadályozzat az izomerő elvesztését
Időhiányban szenvedőknek kiegészítő izomkezelést tesz lehetővé a legfontosabb izmokon (pl. kerékpárosnak a quadricepsz a legfontosabb, ami pl,. irodában ülve is tréningezhető stimulátorral!)
Egy hagyományosan nem megfelelően fejlődő izomra koncentrálható a fejlesztés.
Olyan fejlesztési többletet biztosít, amit hagyományos tréninggel csak korlátozottan tudsz: izomrost specifikus kezelés! 

 

Főbb funkciók triatlonosok számára
 

Izomstimulációs programok 
A Triathlon Pro Sport programjai a bemelegítés, kapillarizáció, állóképesség, kitartó erő, maximális izomerő, robbanékonyság és izomregeneráció maximalizálását biztosítják.

Ezek beiktatása az edzésmunkába jelentős feljődési lehetőséget biztosít a heti 4-5 alkalommal edző amatőrök számára.

A profiknak elsősorban a bemelegítő, illetve regenerációs programok adnak többletet. Nem mindegy, hogy egy maximális terhelésű edzésre hogyan készíted fel az izmaid - a sérülések ugyanis döntő többségében a még "hideg" és merev izmok-szalagok esetén, az edzés, verseny elején jelentkeznek.

A másik nagy előnyt a regeneráció gyorsítása biztosítja. Bizonyított, hogy az izomstimuláció a terhelés során felhalmozott metabolitok 45-50%-át eltávolítja, így lényegesen lerövidíti a regeneráció idejét. 

Speciális triatlon felkészülést támogató programok 
Profi és amatőr triatlon versenyzők számára, szakágtól függetlenül: triatlon és duatlon versenyekhez, bármely távra felkészüléshez egyaránt

A Triathlon Pro egyszerre három sportághoz -úszás, kerékpározás és futás- biztosít programokat. 424 előre elkészített programot biztosít, csak a The Championban van ennél több. (Összehasonlításként: a csúcs Compex, az SP8.0 például összesen 40-et tartalmaz.) 

Úszás programok célja a törzs és a felső végtag izmainak erősítése, a kartempók végrehajtását biztosító izmok erősítése, a húzó fázis végrehajtásáért felelős hát és vállköpeny izmok erősítése és stabilizálása, az izmok stressztűrő képességének javítása és optimalizálása az egyes távokhoz. A gyors regeneráció biztosítása a váll kisebb izom-ízületi fájdalmai esetén.

Kerékpározás programok célja az alsó végtag izmainak, különösen a comb, far és vádli izmok erősítése, a pedálfordulat és ritmus javítása, az állóképesség javítása és a térdízület regenerálása. 

Futás programok célja az jobb futóteljesítményt biztosító izomzat erősítése. A szöveti oxigenizáció (aerob képességek) javítása, a kifáradás érzés késleltetése, a futási sebesség fokozása. A távnak megfelelően optimalizálható a tréning program. Az izomregeneráció javítása, a fáradt és merev izmok lazítása. 

Megelőző programok: megfelelően felkészített izmokkal drasztikusan csökkentheted a sérülések és a túlterheléses (térd, Achilles) gyulladások esélye, amelyek előfordulása a triatlonosok életében szinte elkerülhetetlenek.

A törzsizmok kezelésével elkerülheted a hosszú tekerések és futások során megjelenő derék-hátfájdalom kialakulását.

A fájdalomkezelő és rehabilitációs programok (pl. TENS és mikroáram) célja a sérülésekből való felépülés gyorsítása és az izomállapot fenntartása (inaktivitás miatti izomleépülés megakadályozása). 

A Triathlon Pro speciális programjai 3 csoportra osztottak

Úszás Kerékpározás Futás
Aerob edzések Állóképességi erő Aerob edzések
Állóképességi erő Alap aerob edzések Állóképességi erő
Merevség oldás Intenzív aerob edzések Merevség oldás
Levezetés (regeneráció) Max.erőkifejtés Levezetés (regeneráció)
Váll regeneráció (mikroáramú) Merevség oldás Achilles-ín regeneráció (mikroáramú)
Levezetés (regeneráció)
Térd regeneráció (mikroáramú)  
 

Mikroáramú kezelések jelentősége
A triatlonfelkészülés során sokat és gyakran jelentős terheléssel kell edzeni. Ezek megterhelik az izmokat, szakagokat.

Aligha van olyan triatlonos, akinek ne fájt volna a térde, Achillese. Az erős és tartós túlterhelésre a szalagok gyulladással reagálnak, ami hátráltatja a felkészülést, sőt akár inaktivitásra kényszerít.

A Triathlon Pro mikroáramú programjai gyógyulást serkentő, gyulladáscsökkentő hatásúak (szemben a TENS áramokkal, aminek nincs gyógyító hatásuk). A Triathlon Pro jelentős előnye minden más versenytárs készülékkel szemben, hogy nagyszámú mikroáramú programmal rendelkezik a legjellemzőbb sérülések gyógyulásának serkentésére. 

Triathlon Pro programjai
60 speciális fejlesztő program triatlonhoz (úszás, kerékpározás, futás)
53 Sport (izomsrost specifikus képességek fejlesztése, izomregeneráció, kapillarizáció, bemelegítés)
58 fitnesz (alakformálás, szálkásítás, általános fittség)
23 mikroáramú (fájdalom és gyulladáscsökkentő kezelés, gyógyulást serkentő hatás)
54 sorozatos “3S” ödémakezelés, regeneráció javítás programok
60 Beauty (szépségápolási célú kezelések) 
13 arc-bőr-G-pulse (szépségápolási sporgramok a speciális G-Trode kezelőfejhez, ami külön megvásárolható)
12 fájdalomcsökkentő/TENS (fájdalomcsökkentő programok, gyógyító hatás nélkül)
84 azonnali (az aktív mozgás és izomstimuláció kombinációja)
3 rehabilitációs (térdműtétek utáni rehabilitáció támogatása)
3 inkontinencia kezelő (stressz, késztetéses és kevert formákra)
1 iontoforézis (kezelőprogram elsősorban ízületi sérülések gyógyulásának gyorsítására - iontoforézis készlet nem része az árnak)
 
Triathlon Pro műszaki adatai
Előre beállított kezelőprogramok
4 csatorna (8 elektróda)
2+2 programok (2-2 csatornánként eltérő program indítható, így egyszerre kezelheted pl. a térd és a nyakfájdalmad)
Háttérvilágítású kijelző
Feedback mechanizmus: érzékeli a páciens kapcsolatot - csak akkor indítható a kezelés, ha az elektródák érintkeznek
7.2V, 1.8Ah tölthető Ni-MH akku, töltőegységgel
Frekvencia: 0,3 - 150 Hz
Impulzus szélesség (Amplitudó): 40 - 450 µs
Maximális intenzitás: 120 mA, állítható
Mikroáram tartománya: 100-800 mikroAmper
Állandó áramú generátor (egyenletes áramot garantál bármely állapotú bőr esetén, továbbá leállítja az áramot az elektróda leesése esetén)
Kompenzált, bifázisos négyszöghullám (a jelminőség a pozitívtól a negatív pólusig állandó, nincs polarizációs effektus)

Ha a készülék hálózati töltője csatlakoztatva van, biztonsági okból kezelés nem indítható (bekapcsolást sem engedi)

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Az oldal tetejére