Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
16.995 Ft
Menny.:db
Cikkszám: 112110111
Gyártó: Synergolab

 

Önnek is fontos a szép mosoly? Talán fogászati implantátum beültetésre vár? Vagy gyengék a rágóízületei? Akkor Önnek mindenképpen a Novosseum Dental -t ajánljuk a Synergolabtól!

A mosoly a legelőnyösebb ékszer

Kinek ajánljuk:

  • Implantációk alkalmazásakor
  • Fogeltávolítások után
  • Gyökércsúcs rezekciók során
  • Fogágyi műtétek, traumák után
  • Rágóízületi csontritkulás esetén

“A csont élő szövet, támogatni kell!”

A fogat körül ölelő csontágy egy dinamikus, élő, anyagcseréjét tekintve gyorsan változó struktúra, ami magán viseli az életmódunkból fakadó összes negatív hatást és faktort. Másképpen fogalmazva, „ a csont nem felejt…”

Káros életmódunkból fakadó, esetlegesen nem megfelelő mennyiségű és minőségű csontszövet különös jelentőséget kap abban az esetben, ha a csontágyat tervezett szájsebészeti beavatkozás éri. A CSONTÁGYNAK A FOGÁSZATI BEAVATKOZÁS UTÁN ÚJJÁ KELL ÉPÍTENIE ÖNMAGÁT.

Ebben a kritikus időszakban a csont nem táplálkozhat másból, mint ami ott és akkor a szervezet számára rendelkezésre áll. Ugyanakkor az is mindenképpen megemlítendő, hogy a traumatizált csont egyben új esélyt is kap, amennyiben sikerül a csontosodás kritikus időszaka alatt megadni a képződő csontnak mindazt amire szükség van!

Az implantátum beültetése nem lehetséges abban az esetben, ha a csont mennyisége vagy minősége nem elégséges, mert az implantátum egy élő, megfelelő szerkezetű, jól beerezett, ezért jó vérellátással rendelkező csontban tud csak megmaradni.

Nem értékelt

Synergolab Novosseum Dental™ 120 tabletta 164,4 g

16.995 Ft
Menny.:db
Kívánságlistára teszem

Leírás és Paraméterek

 

A NOVOSSEUM hatóanyagai egymást támogatva fejtik ki hatásukat. A kalciumot, magnéziumot és vitaminokat a szervezet számára ideális arányban tartalmazza. A felszívódást elősegítő hatóanyagok gondoskodnak az összetevők gyors felszívódásáról, a szabályozó hatóanyagok a megfelelő helyre történő szállításáról és a megfelelő mennyiségben történő beépüléséről.

A csont élettanának külső támogatása elősegíti a normál csontosodási folyamatok megindulását, tökéletesebbé téve és lerövidítve a csontosodás idejét. A megtámogatott, normál működésű és szerkezetű csontszövet elengedhetetlenül fontos a megfelelő csontintegrációhoz, a fogászati beavatkozások sikerességéhez.

Synergolab Novosseum Dental összetevői:

Szerves kalcium vörös algából

Az Aquamin TG egy vörös algából (Lithothamnion calcareum) nyert ásványi 100%-osan növényi eredetű szerves ásványi-anyag forrás. Az Aquaminban legnagyobb mennyiségben kalcium található, és 74 egyéb hasznos makro- és mikroelemek olyan természetes kombinációját kínálja, amelyek egymás hatását segítik, erősítik, és együttesen járulnak hozzá a csontok és az egész szervezet normál működéséhez. Ezek közül a legfontosabbak a magnézium, vas, bór, mangán, kobalt, réz, cink és szelén. Ez a rendkívül komplex összetétel teszi egyedülállóvá az Aquamint a kalciumpótló termékek palettáján. (http://www.aquamin.org/what_is_aquamin)
A kalcium az emberi szervezet tömegének a 1,5-2 %-át adja, és a kalcium több mint 99%-a csontokban található. Amennyiben nincs jelen elegendő kalcium, csontritkulás alakulhat ki, mely gyakori betegség Európa szerte. A kalcium rendszeres fogyasztása kiemelkedő fontosságú mind a csontritkulás megelőzésében, mind a már kialakult betegség kezelésében. A klimax előtti megfelelő mennyiségű kalciumfogyasztás késleltetheti a csontritkulás kialakulását, és igazolt összefüggés található a változókor előtti csontsűrűség és a csontritkulás kockázata között. A fejlettebb világban főként az idősebb korú emberek szenvednek csont- és ízületi fájdalmak miatt. A csont folyamatos megújulása kalciumot igényel. A kalcium szerepe persze sokkal összetettebb mintsem, hogy csak a csontok képzésében és anyagcseréjében venne részt, hiszen hozzájárul a normál izomműködéshez, szerepet játszik a sejtek energiatermelő anyagcsere-folyamataiban és a sejtosztódási folyamatokban. Ezeken kívül részt vesz a normál véralvadási folyamatokban, a normál ingerületátvitelben és hozzájárul az emésztőenzimek normál működéséhez is.

D3-vitamin

Elmer McCollum amerikai biokémikusnak köszönhetjük a D-vitamint felfedezését, akárcsak az A- és B-vitaminét is. Kutatási területe az étkezés egészségre gyakorolt hatása volt. Ő jött rá, hogy a kalcium és a foszfor mellett az állati zsír hiánya is hozzájárul az angolkór kialakulásához. Felismerte, hogy lennie kell egy köztes faktornak, ez lett a zsírban oldódó D-vitamin. Kutatási eredményeként már az 1920-as évek óta ismert a D-vitamin csontrendszerre kifejtett kedvező hatása. Ugyanakkor az utóbbi években beigazolódott, hogy szerepe a szervezetben jóval összetettebb. Az aktivált D-vitamin valójában szteroidhormon, amelynek receptora szinte minden sejttípusban kimutatható, és több mint 200 gén átíródásának szabályozásában van igazolt szerepe. Meglepő, de a D-vitaminhiány az egyik leggyakoribb hiányállapot a fejlett világban. Legutóbbi hazai kutatások alapján, a téli időszak végére minden tíz emberből kilencben bizonyos mértékű D-vitamin hiány mutatható ki, melynek hatására csökkenhet a kalcium felszívódása is. Ennek következtében gyorsul a csontátépülés sebessége, és veszélyeztetett egyénekben akár csontvesztés is kialakulhat. A D-vitamin hiány következtében az izomerő csökkenés is felléphet, mely fokozhatja az elesések kockázatát. Habár a D-vitamin önmagában nem alkalmas a csontritkulás kezelésére, hiányában az oszteoporózis kezelésére alkalmazott készítmények hatékonysága jelentősen csökken. Egyre több vizsgálat bizonyítja a D-vitamin-pótlás és kezelés csontrendszeren kívüli előnyös hatását. Így ma már igazolást nyert, hogy hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez és szerepet játszik a sejtosztódásban is.

Szója-izoflavonok

Az ázsiai népek körében, akik sokkal több szóját fogyasztanak, mint a nyugati társadalmak szignifikánsan alacsonyabb az oszteoporótikus csonttörések gyakorisága. Állatkísérletek igazolták, hogy a szója-izoflavonnal kiegészített diéta javította a csont egészséget normál és oszteoporótikus rágcsálókban. Sejtkultúrákban végzett tanulmányok pedig kimutatták, hogy a szója-izoflavonok befolyásolják az oszteogenezist és oszteoklasztogenezist (csontfelépítő-, és a csontleépítő-sejtek kialakulását), ösztrogén-receptorkötő aktivitásukon keresztül. A szója-izoflavonok a kalcium csatornákra is kifejtik hatásukat. Chin KY et al, Can soy prevent male osteoporosis? A review of the current evidence, Curr Drug Targets 2013 Dec;14 (14):1632-41., Atkinson C et al, Gut bacterial metabolism of the soy isoflavone daidzein: exploring the relevance to human health. Epub 2013 Nov 18., Exp Biol Med (Maywood). 2005 Mar;230(3):155-70.)

Kovaföld

1939-ben Adolf Butenant, Nobel-díjas biokémikus azt a kijelentést tette, hogy szilícium-dioxid nélkül nem lenne élet a Földön, sőt, minden létforma számára nélkülözhetetlen, akár az oxigén vagy a víz.
A szilícium az oxigén után a Földön előforduló második leggyakoribb elem. Erre, a természetben sok helyen megtalálható nyomelemre minden élőlénynek szüksége van, például a támasztószövetek és a sejtfal tökéletes kialakításához. Számos élettani funkcióban játszik alapvető szerepet, elősegíti a tápanyagok felszívódását is. Sajnos a megfelelő mennyiségű és minőségű szilíciumot igen nehéz a napi táplálkozással bevinni. Az étkezési minőségű kovaföldben azonban koncentrált mennyiségben van jelen, így fogyasztásával könnyen kielégíthető a szervezet szilícium szükséglete.

A kovaföld, egy ősi, több ezer éves, mikrofosszilis, üledékes, kiszáradt rétegből kerül kibányászásra. 85%-ban tartalmaz szilíciumot. Szilícium-dioxidon kívül megtalálható benne 15 féle természetes ásványi anyag, többek között: magnézium, kalcium, nátrium, vas és sok nyomelem is (titán, bór, mangán, réz, cirkónium).
A kovaföld 7.000-szeres nagyításban úgy néz ki, mint apró hengerek, tele lyukakkal. Ezeknek a hengernek nagyon erős negatív töltésük van. Az ilyen hengerek milliói a gyomor- és emésztőrendszeren keresztül mozgásuk közben vonzzák, és elnyelik a pozitív töltésű baktériumokat, gombákat, parazitákat, vírusokat, endotoxinokat, növényvédőszer-maradványokat, drogokat és a nehézfémeket. Ezek csapdába esnek a hengerekben és kiürülnek a testünkből.
(https://sites.google.com/site/balazsrozalia/home/gygymdok-terpik/tkezsi-minsg-kovafld, Martin KR.) The chemistry of silica and its potential health benefits. J Nutr Health Aging. 2007 Mar-Apr;11(2):94-7.)

Cink-oxid

Mint a nyomelemek legnagyobb része, a cink is kiemelkedő szerepet tölt be a szervezetben lezajló enzimatikus folyamatok szabályozásában. Több mint 70 enzim alkotóeleme, elsősorban az ún. aktív centrumok kialakításában vagy a fehérjetermészetű enzimek térszerkezetének stabilizálásában játszik fontos szerepet. A cink részt vesz a nukleinsavak (DNS, RNS) térszerkezetének kialakításában is. Miután a cink alapvető szerepet tölt be a sejtek osztódásában, így érthető, hogy miért olyan fontos a megfelelő szintjének a fenntartása az egész szervezet szempontjából. Ezt még inkább alátámasztja az a tény, hogy a cink hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez, és az immunrendszer normál működéséhez.
Egyértelmű bizonyítást nyert, hogy a cink hozzájárul a normál csontozat fenntartásához, érdemes ezt szem előtt tartani, hiszen a csontok fejlődési rendellenességének hátterében is gyakran a cinkhiány áll. A csontok cinktartalma a kor előrehaladtával fokozatosan csökken, és szerepe különösen fontossá válik a menopauzális időszakban.

Mangán-klorid

A mangán számos nyomelemmel együtt szükséges a csontok egészségéhez. Sok szakértő úgy tartja, hogy a megfelelő mangán egyensúly és bevitel szerepet játszik a csontsűrűség megőrzésében, és az oszteoporózis prevenciójában, és hozzájárul a normál kötőszövet-képződéshez. A mangán fontos szerepet játszik a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelmében, és részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban.
A mangánhiány következménye lehet: csontmalformáció (kóros formájú csont kialakulása), infertilitás, általános gyengeség, görcskészség fokozódás. A mangán hiány ritkán lép fel, azonban néhány szakértő úgy becsüli, hogy az amerikaiak kb. 37%-a nem jut hozzá a napi ajánlott mennyiségű mangánhoz az étkezésük során. (http://www.moyak.com/papers/manganese-enzyme-mineral.html)

Osteum™(micelláris kalcium)

A kalcium akkor tudja kifejteni kedvező élettani hatásait, ha fel tud szívódni a bélrendszerből, és eljut a megfelelő célsejtekhez. A szájon át bevitt kalcium felszívódásában nagy szerepet játszik a kalcium minősége. Az Osteum™-ban lévő kalcium micelláris szerkezetet vesz fel, mely szerves kalciumként majdnem teljes mennyiségben képes felszívódni, ezáltal az egyik legjobban hasznosuló kalciumforrás. A mészkőből nyert kalcium-karbonát sokkal nehezebben oldódik fel, kisebb mennyiségben szívódik fel, ebből fakadóan nagyobb mennyiségben kell bevinni ahhoz, hogy a szervezetben kialakult hiányt pótolni lehessen. Az Osteum™-ban található K2- és D2-vitaminok biztosítják a kalcium még tökéletesebb felszívódását, illetve a csontokba történő szállítását, mellyel hozzájárulnak az egészséges csontozat fenntartásához.

Marine-Magnesium®

Az élet a tengerből származik, a tengervíz tartalmazza mindazokat az anyagokat, melyek az élet kialkulásához és fenntartásához szükségesek. A tengervízben a natrium-klorid után a magnesium-klorid található meg a legnagyobb mennyiségben. A tengervízből kivont Marine-Magnesium® részben szerves, könnyen felszívódó MgHCl-t tartalmaz, ezáltal biztosítva a magnézium gyors felszívódását és beépülését. A magnézium nélkülözhetetlen ásványianyag a szervezet számára, mivel szerteágazó, nagyon fontos szerepet tölt be. Részt vesz a normál csontozat fenntartásában, szerepe van számos enzim működésén keresztül a fehérje-, szénhidrát-, és zsíranyagcserében, az ideg-, és izomműködésben, valamint hozzájárul a normál pszichológiai funkció fenntartásához. Egyes kutatók úgy nyilatkoztak, hogy a magnéziumhiány több betegségért lehet felelős, mint bármelyik egyéb tápanyag; lényegében az összes szerverendszerre hat. Nagyon fontos a magnézium optimális szintjének fenntartása, hiszen enyhe hiánya esetén érvágytalanság, hányinger, hányás, fáradtság és gyengeség léphet fel, majd lábgörcs, izomfájdalom, izomrángások is kialakulhatnak. Súlyosabb esetben zsibbadás, görcsroham, személyiségi zavarok, szívritmus zavar, koszorúérgörcsök léphetnek fel.

A Novosseum pontosan annyi magnéziumot tartalmaz, amennyire önnek szüksége van! A NOVOSSEUM tökéletes 2:1 arányban tartalmaza a kalciumot és magnéziumot!

K2-vitamin

A zsírban oldódó K-vitamint 1929-ben fedezték fel. Sokáig azt gondolták, csak a normál véralvadáshoz van rá szükség, majd bebizonyították, hogy fontos szerepe van a csontok és az érrendszer egészségében. A K-vitamin két fő formáját különböztetjük meg, a K1- és a K2-vitamint. A K1-vitamint a zöld növények szintetizálják. A K2-vitamint a vastagbélben baktériumok termelik, innen a bélfalon át a véráramba jut, ahol a különböző véralvadási faktorok egyikévé alakul. Ezen kívül az egészséges, erős fogak és csontok megőrzéséért felelős fehérjék előállításában is részt vesz. A K-vitamin szabályozza a kalcium-anyagcsere folyamatait. Jelenléte szükséges ahhoz, hogy a kalcium megfelelő helyre, vagyis a csontokba jusson, ezáltal csökkentve a csontritkulás kockázatát. Egy több mint 70.000 ápolónőn végzett epidemiológiai vizsgálat eredményei szerint a K-vitamin fogyasztás jelentősége a szintetikus ösztrogénnél is nagyobb volt, bár önmagában nem nyújt védelmet a csontsűrűség csökkenésével szemben. A tapasztalatok szerint a bőséges D-vitamin és alacsony K-vitamin fogyasztásnál kétszeresére nőtt a csípőcsonttörések gyakorisága. Ennek oka az, hogy a D-vitamin növeli ugyan az oszteoblasztok (csontépítő sejtek) által termelt oszteokalcin mennyiségét (ez a szervezet metabolikus szabályozásáért, a csontfelépítésért felelős fehérje), viszont annak megfelelő működéséhez szükség van kellő mennyiségű K-vitaminra. (http://www.vitalitas.hu/olvasosarok/online/komplementerm/ 2001/2/osteo.htm)

Figyelem! A NOVOSSEUM K2-vitamin tartalma miatt a véralvadásgátló kezelésben részesülők esetén fokozott óvatosság ajánlott!

Inulin (Prebiotikum)

"A halál a belekben kezdődik" - állította Hippokratész, ugyanakkor azt is kijelenthetjük, hogy az egészség a belekben kezdődik. Bélrendszerünkben több milliárd mikroorganizmus él szimbiózisban, melyek 90%-a baktérium. A bélflórát képező kb. 400-500 fajta baktérium jótékony hatású, sőt elengedhetetlen a szervezet egészséges működéséhez, mivel annak a védőpajzsnak az alapját képezik (a humán immunrendszer kb. a 70%-a bélrendszerhez kötött), melynek segítségével a szervezet képes felvenni a harcot a minket megtámadó külső kórokozókkal szemben. Ahhoz, hogy ezek a hasznos baktériumok képesek legyenek ellátni feladatukat, megfelelő tápanyagforrásra van szükségük. Ezeket nevezzük prebiotikumoknak. A prebiotikumok egyik fajtája a növényekben raktározó funkciót betöltő poliszacharid, az inulin. Kémiailag húsz és több ezer közötti fruktózból épül fel, és csak a végződéseiken tartalmaznak glükózt. Tulajdonképpen vízben oldódó rostoknak tekinthetők. Az inulint a vastagabélben elhelyezkedő baktériumok képesek lebontani, ezáltal jutnak energiához. Az inulin a jótékony bélbaktériumok aktivitását, növekedését és szaporodását segíti elő, miközben gátolja a patogén (kórokozó) baktériumokat, ezáltal segít fenntartani a bél természetes baktérium flóráját. (Saad, N.; C. Delattre, M. Urdaci, J. M. Schmitter, P. Bressollier (2013). "An overview of the last advances in probiotic and prebiotic field". LWT - Food Sci. Technol 50: 1–16.)
Embereken végzett vizsgálat kiderítette, hogy a kalcium-felszívódás, és az ásványi anyag tartalom növekszik azok körében, akik inulint fogyasztanak. Feltételezik, hogy elsődlegesen a vastagbélben történő kalcium-felszívódást segíti elő, ez különösen fontos lehet azok számára, akiknek a vékonybélből történő felszívódás valamilyen okból károsodott. (Steven A. Abrams et al., An Inulin-Type Fructan Enhances Calcium Absorption Primarily via an Effect on Colonic Absorption in Humans1,2J. Nutr. 137: 2208–2212, 2007.)

Figyelem! Azoknál, akik fruktóz felszívódási zavarban szenvednek, előfordulhat, hogy a belekben fokozott gázképződés alakul ki, mivel az inulin fruktóz
egységekből épül fel.

Réz-szulfát

A réz számos élettani folyamatban központi szerepet játszik, a vázrendszer szempontjából legfontosabb bizonyított funkciója, hogy hozzájárul a kötőszövetek normál állapotának fenntartásához. Hozzájárul a sejtek energiatermelő anyagcserefolyamataihoz, részt vesz a szervezetre ható káros oxidációs folyamatok semlegesítésében, így járul hozzá a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez, és részt vesz a normál vas szállításában. Hozzájárul az immunrendszer és az idegrendszer normál működéséhez. Már kisfokú hiánya is tüneteket okozhat: hasmenés, bőrgyulladás, kopaszodás, őszülés, általános gyengeség, fáradékonyság, ingerlékenység és vérszegénység.

C-vitamin

Nemzetközi szabadneve (International Nonproprietary Name, INN) az aszkorbinsav a fosztóképző és a scorbuticus (skorbut) összetételéből született, mivel a molekula hiánya az emberi szervezetben skorbuthoz vezethet. A C-vitamin talán a legismertebb magyar tudományos felfedezések egyike. Igen komplex módon képes javítani a szervezet különböző funkcióit, bizonyítottan hozzájárul a normál kollagénképződéshez és ezen keresztül a csontozat, a porcok, a fogak és fogíny, az erek és a bőr normál állapotának, működésének fenntartásához. Ezen kívül hozzájárul a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokhoz, az immunrendszer normál működéséhez, és a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez, melyet azzal is támogat, hogy segíti az E-vitamin redukált formájának regenerálódását. A C-vitamin fokozza a vas felszívódását, hozzájárul az idegrendszer normál működéséhez, a normál pszichológiai funkció fenntartásához, és a fáradtság csökkentéséhez.

Összetevők:

AQUAMIN TG® (Lithothamnion coralloidesből /Északi-tengeri vörös alga/ származó kalcium és magnézium), Marine-Magnesium® (magnézium-hidroxid), kovaföld, OSTEUM® (tejből származó micelláris kalcium, K2- és D2-vitaminnal), 2000 nemzetközi egység D3-vitamin, L-Aszkorbinsav, inulin prebiotikum, szója-izoflavon (Glycine soya-ból), cink-oxid, mangán-klorid, réz-szulfát, K2-vitamin (menaquinon MK-7), B-vitamin komplex.

FONTOS FIGYELMEZTETÉS:

A készítmény egyedüli tápanyagforrásként nem használható. Tejfehérjére érzékenyek számára a termék fogyasztása nem ajánlott! A termék laktózt nem tartalmaz! A NOVSSEUM DENTALTM K2-vitamint tartalmaz! Kumarin (warfarin) típusú véralvadásgátló szert szedők számára a készítmény fogyasztása fokozott óvatossággal, orvosi kontroll mellett javasolt! 

Ajánlott adagolás:

A NOVOSSEUM DENTALTM javasolt napi adagja:

Indító dózis, az első doboz:                                                Napi 2x2 tabletta.

Fenntartó dózis, a második és harmadik hónapban:    Napi 2x1 tabletta.

 FIGYELEM:

A javasolt adagot ne lépje túl! A NOVOSSEUM DENTALTM-t a főétkezések során mindig bő folyadék bevitellel vegye be és napközben is figyeljen oda a kellő mennyiségű folyadék fogyasztására! TÁROLÁS:  25 0C alatti hőmérsékleten, száraz, hűvös, fényvédett helyen, gyermekek elől elzárva tartandó!

 

NAPI ADAG TARTALMAZ:

 Megnevezés 
Aktív / Hasznos rész
Mennyiség xNRV%

AQUAMIN TG®

Kalcium, magnézium 2500,0 mg ebben: Ca 800mg, Mg 62,2mg  n.m.
Marine-Magnesium® Magnézium-hidroxid 948.0 mg, ebben Mg 312.8mg 83.4
Kovaföld Szilicium-dioxid, kalcit 540.0 mg n.m.
OSTEUM® micelláris kalcium

400,0 mg

n.m.
D3-vitamin Kolekalciferol 50.0 mcg, 2000UI 1000
K2-vitamin Menaquinon (MK-7) 80.0 mcg 106.7
Inulin Inulin 200.0 mg n.m.
Szója izoflavon  Szója izoflavon  50.0 mg n.m.
Cink-oxid( ZnO) Cink (Zn) 25,2 mg 200
Mangán-klorid(MnCl2xH2O) Mangán (Mn) 10.4 mg 200
Réz-szulfát(CuSO4x5H2O) Réz(Cu)

8.0 mg

200
C-vitamin L-Aszkorbinsav 240.0 mg 300
B5-vitamin Ca-d-Pantotenát 6.54 mg 109
B6-vitamin Piridoxin-HCl 1,53 mg 109
B2-vitamin Riboflavin 1,53 mg 109
B1-vitamin Tiamin-mononitrát 1,12 mg 109
Folsav Folsav 872 mcg 109
Biotin Biotin 218 mcg
109
B12-vitamin Cianokobalamin 2,73 mcg 109
 

  • xNRV %: Napi beviteli referencia érték felnőttek számára
  • n.m.: Nincs meghatározva 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Az oldal tetejére