Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
7.690 Ft
6.921 Ft
Kedvezmény: 10%
Menny.:db
Cikkszám: 111410102
Gyártó: GAL

GAL, MCT OlajGhee-kivonattal és természetes tokoferolokkal

♦ Közepes láncú zsírsav, mely emésztéséhez nem kell epesav sem zsíremésztő lipáz-enzim, így nagyon gyorsan felszívódik, tehát gyorsabban ad energiát 


♦ Az MCT zsírsavai a májban a vajsav egyik változatává és egyéb ketontestekké alakulnak, amelyek az agy számára is  tökéletes üzemanyagok


♦ Antibakteriális, gombaellenes és antivirális hatású


♦ Enyhe étvágycsökkentő és anyagcserét fokozó

Nem értékelt

GAL, MCT olaj

7.690 Ft
6.921 Ft
Kedvezmény: 10%
Menny.:db
Kívánságlistára teszem

Leírás és Paraméterek

A közepes láncú zsírsavak emésztéséhez nem kell epesav, így gyorsabban adnak energiát, méghozzá ún. ketontestek formájában az agy számára is. 3 féle ilyen zsírsav ismert, amelyek közül a kapril- és a kaprinsav szolgáltatja a legtöbb ketontestet, míg a laurinsav kevesebbet. Termékünk ezért csak kapril- és kaprinsavat tartalmaz. A kókuszzsír főleg laurinsavat tartalmaz, míg a teavaj/ghee inkább a másik kettőből tartalmaz többet arányaiban. Termékünkbe az RSPO minősítésű (fenntartható gazdaságból származó, „orangután-barát”) pálmaolaj-kivonatból előállított MCT-olaj mellé ghee-kivonatot is tettünk a jobb eredmény és íz érdekében.


Fogyasztása:

Salátára, reggeli kávéba-kakóba, ételeinkbe keverve vagy csak önmagában.

Tulajdonságainál fogva segítheti a diétát. Egészségesebb, karcsúbb és idegerősebb is lehetsz általa. Ketogén diétához különösen ajánlott.

Tejérzékenyek is fogyaszthatják (tejfehérje- és laktózmentes).

Íze kellemes

Ne süssünk benne!

Egyszerre 10ml-t fogyasszunk csak, eleinte még kevesebbet, amíg hozzászokunk, különben hasmenést okozhat!

Eleinte könnyen tud hasmenést okozni, amíg nem vagyunk hozzászokva, ezért csak 1-1 kiskanálnyival kezdjük. Később akár 10-20 ml-eket is szedhetünk.


Az MCT-olaj olyan olaj, amelyet kizárólag ún. közepes láncú zsírsavak alkotnak (MCT = Medium Chained Triglycerides). A normál olajokat és zsírokat (növényi olajok és állati zsírok) ún. hosszú láncú zsírsavak alkotják. Kivétel a kókuszzsír és a pálmamag zsírja, illetve a tejzsír (vaj/ghee), amelyekben a hosszú láncú zsírsavak mellett szintén van valamennyi közepes-láncú zsírsav is. 3(+1) féle közepes láncú zsírsav van: kapronsav (C6) kaprilsav (C8) kaprinsav (C10) laurinsav (C12) - ez a kakukktojás Ezek közül a laurinsav inkább csak kémiailag tartozik ide, élettanilag inkább hosszú láncú zsírsavként viselkedik. A rövid és közepes láncú zsírsavak, mint amilyenek az MCT-olajban vannak, a szőlőcukorhoz hasonló gyorsasággal emésztődnek meg/szívódnak fel, és sem zsíremésztő lipáz-enzim, sem epe nem kell hozzá. Ezzel szemben a normál zsírok/olajok lassan, epe és megfelelő mennyiségű lipáz-enzim segítségével képesek csak hasznosulni. További lényeges különbség az MCT-olaj és a normál olajok/zsírok között, hogy az MCT zsírsavai a májban a vajsav egyik változatává és egyéb ketontestekké alakulnak, amelyek az agy számára jobb üzemanyagok, mint a szokásos glükóz. A kókuszzsír és a pálmazsír főleg laurinsavat tartalmaz, az agy számára hasznos tápanyagokat adó többi közepes láncú zsírsavból csak alig, ahogy a vaj sem sokat. Az MCT-olaj kb. 10-20x annyit tartalmaz ezekből. A GAL MCT-olaj nagyobbik részét (55%-át) ráadásul a kaprilsav adja, amely a leghatásosabb az összes közül „agyüzemanyag”-termelésben. Ezeken felül mindegyik közepes láncú zsírsavnak antibakteriális, gombaellenes és antivirális hatása is van. Enyhe étvágycsökkentő és anyagcserét fokozó hatása is van. Elsősorban ketogén diétát folytatók és intermittent fasting-ot, azaz szakaszos koplalást végzők számára hoztuk létre, de bárki számára hasznos kiegészítő. A GAL MCT-olaj RSPO minősítésű, fenntartható gazdaságból származó pálmaolajból és ghee-kivonatból nyert közepes láncú zsírsavakat tartalmaz. Az RSPO minősítés fontos minden pálmaolaj- és MCT-termék esetében, ugyanis az ezzel nem rendelkezők előállítása az orángutánok és élőhelyeik kiirtásával történik.

Termékünket természetes E-vitamin-komplexszel (kevert tokoferolokkal) is dúsítottuk a magasabb stabilitás érdekében.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Az oldal tetejére