Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Aromax

Aromax

 

 

 

 

 

Aroma kimaxolva!

 

 

 

 

 

Az aromaterápia bevezetésében és megismertetésében az Aromax Zrt. Kiemelkedő szerepet játszott a 90-es évek elején hazánkban. De mi is az aromaterápia? Nos, a legáltalánosabb meghatározás szerint az illóolajos növényekből nyert kivonatok és az illóolajok használatán alapuló gyógyeljárások összessége. Magát a kifejezést egy bizonyos René-Maurice Gattefossé kozmetikai vegyész használta először, aki ismerte az illóolajok jótékony hatásait az érzelmekre és az idegrendszerre is.

Lássuk, hány féle módon alkalmazhatjuk az illatos, olajos terápiát.

1.   Aromafürdő. A kellemes, meleg víz felszínéről felszálló illatok az orron keresztül szinte azonnal kifejtik a hatásukat az agyban. Az illóolajok részben a tüdőben választódnak ki, részben pedig a bőrön keresztül szívódnak fel és a véráram segítségével jutnak el a szervekhez. Mozgásszervi megbetegedések, izomfájdalmak, nőgyógyászati panaszok esetén hatásosan alkalmazhatjuk.

2.  Belélegzés. Aromalámpába, párologtatóba csepegtetett olajokkal illatos levegőt teremthetünk magunk körül, elűzve a fáradtságot, stresszt, borút. Vírusos időszakban különösen ajánlott naponta többször is párologtatni, mivel ezzel kedvezőtlen feltételeket teremtünk a kórokozók szaporodásának.

3.   Bedörzsölés. Reumás panaszok, rándulások, ficamok esetén a kezelendő területet kell bedörzsölni, amennyiben a kezelés helye nem érzékeny. Mellkasra és hátra kenve, köptető, köhögéscsillapító hatással bír.

4.   Borogatás. Lehet hideg vagy meleg. A hideg borogatást hírtelen fellépő fájdalmak esetén, láznál vagy duzzanatoknál, míg a meleg borogatást visszatérő tünetek, fájdalmak enyhítésére alkalmazhatjuk. (pl. Menstruációs görcsök, fejfájás)

5.   Illatszer, arcszesz. Az illóolaj alkoholban való feloldásával és víz hozzáadásával nagyszerű illatszert készíthetünk.

6.   Inhalálás. Az inhalálás a belélegzésnek az erőteljesebb formája, a szervezetbe jutó illóolajok koncentrációja magasabb, a hatások is hamarabb jelentkeznek. Az inhalálás hatékony módszer a légúti megbetegedések kezelésében.

7.   Masszázs. A masszázshoz használt illóolajok a bőrben és a szövetekben fejtik ki jótékony hatásukat, valamint a masszázs során belélegzett illatok relaxálhatnak vagy éppenséggel frissíthetnek.

8.   Szauna.  A szaunázás segíti a szervezet ellenálló képességének fokozását. Enyhíti a légúti panaszok tüneteit, kedvezően hat az izomzatra, valamint a kedélyállapotra. A fenti hatások szaunaolajok hozzáadásával fokozhatóak.

 

 

 

 

 

Kedvet kaptál már, hogy ezeket mind kipróbáld, ebben a sorrendben? Válassz egy hangulatodnak megfelelő olajat és indulhat a relaxálás, vagy akár a vitalizálás.

Az Aromax termékek széles körben nyújtanak megoldást, legyen szó arc, haj vagy testápolásról, egy kényeztető masszázsról, vagy akár szúnyogriasztásról. Sőt, diffúzort, párásítót, valamint levegőtisztító készülékeket is találunk a márkanév alatt. Csodás illat, egészséges otthon, jó közérzet! Választottál már?

 

 

 

 

 

 

 

 

Rendezés:
Az oldal tetejére